Welkom op de officiële website van Niels Lagrange
Click here to go to the English written website.ABOUTNIELSLAGRANGEHOWITBEGAN
Deze 27-jarige jongeman uit Lommel ambieerde reeds van jongs af aan om racepiloot te worden. Op 10-jarige leeftijd maakte hij zijn eerste rondjes op het indoorkartingcircuit. Al snel werd hij opgepikt door Daems Racing Team, die hem de eerste knepen en technieken van het vak leerde. Na een paar jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging en die vond Niels in de Legend Car Series. Het was tijdens deze twee seizoenen dat hij echt circuitervaring opdeed en de kunsten van een “sprintkoers” meester werd.

FURTHERON
In 2007 schreef Niels Lagrange geschiedenis door als jongste piloot ooit (16) aan te treden op de startgrid van de 24 uren van Zolder met een Dodge Viper. Echter de meeste ervaring deed Lagrange op onder de vleugels van First Motorsport, onder leiding van Jo Jamers. In 2008, zijn eerste seizoen Belgian GT Championship, sleepte Niels de kampioenstitel in de wacht in division 3 en een tweede algemene plaats tijdens de 24 uren van Zolder. Met First Motorsport zakte Niels Lagrange datzelfde jaar af naar Dubai, om hier aan de start van de bekende etmaalrace te verschijnen.

Met de gloednieuwe Lamborghini Gallorde LP560-4 van Argo Racing team start Lagrange het nieuwe seizoen van de Belcar Endurance. Met dit paradepaardje gooit hij samen met zijn teamgenoot Danny De Laet grote ogen in de racewereld en weet hij menig polepositie op zijn naam te zetten.

FUTUREPROGRAM
Na een pauze van enkele jaren begeeft Niels Lagrange zich in 2015 terug op de startlijn van de 24 uren van Zolder met een BMW 235i. De passie van weleer waait terug op en Lagrange besluit in 2016 deel te nemen aan de BMW 235i Cup, dit in samenwerking met het bedrijf Chrisal. Deze samenwerking verloopt dermate goed dat in 2017 gemikt wordt op een Europees kampioenschap, de Blancpain Lamborghini Super Trofeo Europa. Dit onder begeleiding van Chrisal Leipert Motorsport en met teamgenoot Pieter Vanneste. Het duo wist zich met hun Lamborghini Huracán reeds meerdere malen op het podium in Pro-Am klasse te plaatsen.

GALLERY

MYLIFETROUGHMEDIA

NAAR BOVEN

EVENTCALENDAR
CIRCUIT MONZA | ITALIE | 21-22 APRIL 2018
Autodromo Nazionale di Monza is een 5,793 km lang circuit gelegen bij de plaats Monza in het noorden van Italië. Het circuit bestaat uit lange rechte stukken en snelle veelal rechter bochten en enkele korte chicanes. Ondanks meerdere pogingen om de hoge snelheden te matigen is Monza nog steeds het hogesnelheidscircuit bij uitstek.


CIRCUIT SILVERSTONE | VERENIGD KONINKRIJK | 19-20 MEI 2018
Silverstone is een wegracecircuit in Groot-Brittannië bij de plaats Silverstone. De baan in Northamptonshire diende oorspronkelijk als trainingsvliegveld voor de Britse bommenwerpers in de Tweede Wereldoorlog. In 1948 werd hier voor het eerst een Grand-Prix voor de Formule 1 georganiseerd. In 2010 leek de Formule 1 te verhuizen naar het circuit van Donington, maar door financiële tegenslagen bleef dit uit. Bernie Ecclestone sloot hierna een nieuw zeventienjarig contract met de directie van Silverstone, zodat het circuit verzekerd is van een plek op de kalender tot 2027.


CIRCUIT MISANO | ITALIE | 22-24 JUNI 2018
Het Misano World Circuit Marco Simoncelli, voorheen het Circuito Internazionale Santamonica is een racecircuit in Misano Adriatico aan de Adriatische Zee in Italië. De baan werd ontworpen in 1969 en de eerste race vond plaats in 1972. Toen de baan werd ontworpen had die een lengte van 3.488 km maar de baan werd in 1993 verlengd tot 4.064 km.


CIRCUIT SPA-FRANCORCHAMPS | BELGIE | 26-29 JULI 2018
Het circuit van Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als het mooiste circuit ter wereld. Het is ondanks de vele vernieuwingen nog steeds een authentiek en oud racecircuit dat de natuurlijke glooiingen van het landschap volgt. Het circuit heeft een lengte van 7km en wordt gekenmerkt door een stijle helling namelijk de Radillion. De "Raidillon aan de Eau Rouge" (vaak wordt de gehele bochtencombinatie foutief "Eau Rouge" genoemd, terwijl alleen het kleine knikje onderaan de heuvel "Eau Rouge" heet), is wellicht het bekendste deel van het circuit. Het is een lange bocht, net na de oude pitlane, die de renners rechts naar boven het dennenbos inleidt. In de Formule 1 wordt deze bocht normaal gesproken vol gas genomen.


CIRCUIT ZOLDER | BELGIE | 09-12 AUGUSTUS 2018
Circuit Zolder (ook: Circuit van Terlaemen of Omloop van Terlaemen) is een Belgisch racecircuit gelegen in de gemeente Heusden-Zolder. Er worden voornamelijk Belgische races op gehouden, alsook de nacht van Zolder. De bekendste race op dit circuit is de 24 uur van Zolder. Het circuit heeft een lengte van 4km en staat bekend als een zwaar remcircuit omwille van de vele bochten op de korte afstand.


CIRCUIT NURBURGRING | DUITSLAND | 14-16 SEPTEMBER 2018
De Nürburgring is een racecircuit in Nürburg, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Op 27 september 1925 is begonnen met de aanleg van het circuit rond het dorp en het middeleeuwse kasteel Nürburg in de Eifel. De opening was in het weekend van 18 en 19 juni 1927. Het circuit heeft als bijnaam 'De Groene Hel'. Vroeger voerde het parcours de rijders over 28 km. Het bestond toen uit de Nordschleife (22,8 km) en Südschleife (7,7 km), langs 173 bochten (89 linker- en 84 rechterbochten). Het circuit is destijds aangelegd als onderdeel van een groot werkgelegenheidsproject om de economie in de Eifel vlot te trekken en groeide in de jaren erna uit tot een van de beroemdste circuits ter wereld. Maar sinds de bekende Oostenrijkse Formule 1-coureur Niki Lauda er in 1976 een zware (bijna dodelijke) crash maakte, net voor de bocht Bergwerk, wordt het circuit niet meer gebruikt voor Formule 1-races.


CIRCUIT VALLELUNGA | ITALIË | 15-18 NOVEMBER 2018
Het Autodromo Vallelunga „Piero Taruffi” is een permanent circuit, 20 kilometer ten noorden van Rome, nabij Vallelunga. Vallelunga werd in 1959 als een ovaal van 1,8 kilometer. Vanaf 1963 organiseerde het circuit de Grand Prix van Rome in de Formule 2 en Formule 3000 en in 1967 werd een nieuwe lus aangelegd toen het circuit eigendom werd van de ACI. Het circuit is vernoemd naar de bekende Italiaanse coureur Piero Taruffi. In augustus 2004 werd begonnen aan een uitbreiding van 1 kilometer, waarmee de baan op de huidige lengte komt. Deze baan mag van de FIA worden gebruikt als testcircuit voor Formule 1-teams. Het circuit organiseert ook de endurancerace 6 uur van Vallelunga.


BRON INFORMATIE AFKOMSTIG VAN WIKIPEDIA - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
NAAR BOVEN

OFFICIALSPONSORSGETINTOUCH


Heb je eventuele vragen en/of opmerkingen en wil je ze graag aan Niels kwijt ? Aarzel niet en contacteer vandaag Niels nog rechtstreeks via onderstaand formulier.

Voor & achternaam


Emailadres


Jouw vraag of opmerking